Een zak vol gebeden

Een vrouw vertelde het volgende verhaal.

‘Mijn man was legerpredikant. Zijn uniform moest regelmatig naar de wasserij gebracht worden. Iedere maandag kwam een stuurse vrouw de was ophalen. Niemand van ons dacht eraan om de zakken te legen, en zo gingen heel wat zakdoeken en pennen verloren. Het vervelende was dat mijn man lijstjes maakte van alles wat hij moest onthouden.’

Op een maandagmorgen kwam de vrouw zoals gewoonlijk de was halen. ‘Ze had een glimlach op haar gezicht. Ze zei: “Mevrouw, ik wil u bedanken voor de gebeden.” Ik had nooit voor haar gebeden. Maar wat bleek? Mijn man had in zijn zakken gebedsbriefjes laten zitten, die de vrouw telkens gevonden had. Ze had een moeilijk leven achter de rug. De gebedsbriefjes waren als voedsel voor haar en ze keek er telkens naar uit. Ze had Jezus als Heiland aangenomen. De vodjes papier hadden een wonder verricht.’

Het bemoedigde de predikant en zijn vrouw om te zien dat God geweldige kracht verleent aan gebed. God verhoort soms gebeden die de stoutste verwachtingen overtreffen.

Beken elkaar uw zonden en bid voor elkaar, dan zult u genezen. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet.
Jakobus 5:16